De website van pluZ maakt gebruik van cookies.
PluZ gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op de websites van PluZ.

X Weigeren.X Akkoord.

Recept Van Smaak

Het recept van Van Smaak uit KG-tv.

Recept Van Smaak

Geroosterde bloemkoolsteak met gremoulata en gebrande noten

Jaarlijks gooit iedere Nederlander bijna 50 kilo goed voedsel in de vuilnisbak. Deels omdat we het verkeerd bewaren, maar ook omdat we niet zo goed weten wat we met kliekjes aan moeten, hoewel je veel lekkere gerechten kan maken van kliekjes. Hierbij een lekker gerecht met geroosterde bloemkool met gremoulata. Dat wordt smullen!

Ingrediënten: 4 personen

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 takjes peterselie
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • Bereidingstijd: 30 á 40 minuten
  • Uit eigen keukenkastje: olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Hak de peterselie en knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de schil van de citroen. Meng alle drie ingrediënten door elkaar. Zet de gremoulata even aan de kant.
  • Ontdoe de bloemkool van het blad en het onderste deel van de stam en snijd in duimdikke plakken.
  • Leg de bloemkool in plakken in een braadslede, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met zout. Hussel de plakken in de olie, zodat ze overal bedekt zijn met een laagje vet.
  • Strooi vervolgens de gremoulata over de plakken bloemkool. Door deze volgorde blijft de gremoulata goed plakken aan de bloemkool.
  • Zet de bloemkool in de oven en rooster 10/15 minuten tot de plakken bruin beginnen te worden, keer ze om en rooster nog eens 10/15 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet tussentijds nog wat olie over de bloemkool als deze te droog oogt.
  • Serveer de bloemkool.

Eet Smakelijk!

Tip: Serveer de geroosterde bloemkool met gebakken paddenstoelen en uitgebakken spekjes of met gebrande noten.