Cybercriminaliteit, dat gebeurt mij toch niet?
We zijn allemaal steeds meer online. Dat zorgt ook voor een opmars van cybercriminaliteit. Een nep e-mail van de bank, een gehackte computer of het manipuleren van uw keyless auto. Ieder jaar worden 2 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime. Gelukkig is dit in veel gevallen te voorkomen. Het is belangrijk dat u met een veilig gevoel online kunt zijn. Coöperatie Univé helpt haar klanten daar graag bij en heeft er daarom voor gekozen dat Cyberhulp een standaard onderdeel is van alle schadeverzekeringen.
Met welke soorten cybercriminaliteit kunt u te maken krijgen?
Criminelen weten op veel verschillende manieren toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens of apparaten. Onderstaand vindt u een overzicht van de meest voorkomende vormen van cybercrime:
- Phishing: het digitaal ‘vissen’ naar uw persoonlijke gegevens;
- Ransomware: het installeren van een virus op uw computer;
- Malware: de verzamelnaam voor alle kwaadaardige software die wordt gebruikt om uw computer te vertragen of te hacken;
- Botnet: een netwerk van computers die zelfstandig grote hoeveelheden spam produceren en versturen via internet;
- Hacken: een cybercrimineel breekt in op uw apparaat om toegang te krijgen tot uw gegevens
Hoe Univé kan helpen
De Univé Cyberhelpdesk staat 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar, als u bijvoorbeeld een e-mail niet vertrouwt, of een virus op uw computer heeft. Ze helpen dan om eventuele schade te voorkomen, te beperken en als het kan herstellen. Kijk hier voor meer informatie of bel met Univé via telefoonnummer 0592 74 22 22.
Korting voor pashouders van pluZ
Als pashouder van pluZ krijgt u 5% korting op uw schadeverzekeringen. Lees meer. Heeft u één van deze verzekeringen via Univé? Dan mag u gratis gebruik maken van de Cyberhelpdesk.